Lapostető felújítás szakszerűen és gazdaságosan

Lapostető felújítás szakszerűen és gazdaságosan

Sajnos megszokottá vált, hogy akárcsak a mindennapi életben, az építőiparban is a tüneti kezelések veszik át a vezető szerepet a problémák megoldása terén. Ilyenkor találkozhatunk mi is gondatlanságból adódó tartószerkezeti sérülésekkel, folt hátán folt tetőkkel, drasztikus szigetelés vastagságokkal (bent maradt 6-10 réteg bitumen), mikor már a lakók a kondenzálódó párát a beázással tévesztik össze.
Az ilyen tetők felújítása több irányba ágazik, a teljesség igénye nélkül az eset megoldása a következő:
A régebbi építésű társasházak esetén a zárófödémek, attikák állapota már igencsak megkopott. Ezekhez a szerkezetekhez előzetes vizsgálatok nélkül nem érdemes rögzíteni. Hogy teljesen biztosat állíthassunk, mindenképpen érdemes húzáspróbát végezni ezeken a tetőkön (amit igény szerint, akár ingyenesen el is végzünk). Kedvező esetben egy védő elválasztó réteg beiktatásával a meglévő hibás szigetelés megbontása nélkül elkészíthető az új, egyrétegű Fatrafol 810/V PVC vízszigetelés. Az ilyen eseteket kifejezetten kedvezőnek tekinthetjük, hiszen az elkerült bontással drasztikus költségeket takarítunk meg.  Amennyiben a próba kimenetele nem kedvező, abban az esetben a szerkezet állapota feltehetően a leterheléses megoldást sem teszi lehetővé, ilyen esetekben egyedül a ragasztásos rögzítés jöhet szóba.
Amennyiben a már meglévő régi szigetelés foltokban elválik, úgy a bontás elkerülhetetlen. Ellenkező esetben kellően stabil aljzatot biztosíthat az új rendszernek és elkerülhető a bontás. A felújítás történhet kiegészítő hőszigeteléssel (Fatrafol 807/V lemezzel), vagy anélkül (Fatrafol 807 lemezzel), egy enyhén duzzadó, poliuretán bázisú ragasztóval ragasztva. A bent maradó bitumenes lemezt perforálják (négyzetméterenként 5-6 lyukat vágnak rajta) és párafékező lemez funkcióját veszi fel.

Az így kapott rendszer élettartama 30 év, ami magába foglalja a 10 év anyaggaranciát, a beépítést követő illetve a 6. és 10. évben történő felülvizsgálatot. A hagyományos vízszigetelő rendszerekkel szemben a PVC vízszigetelés rugalmas, UV stabil, bekerülési költsége pedig jelentősen elmarad a régi rendszerekkel szemben.

A technológiáról részletes tájékoztatást nyújtunk akár személyesen is, anyagminta biztosításával, továbbá segítünk kiválasztani az adott feladatra legalkalmasabb szakkivitelezőt, természetesen beépítési kontrollal.